ZDRAVÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA
10 kritérií Zdravé školní jídelny
Kritérium 1. Z pyramidy na talíř - jednoduché zásady správné výživy v praxi
Kritérium 2. Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)
Kritérium 3. Správné a bezchybné vedení spotřebního koše
Kritérium 4. Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů
Kritérium 5. Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka
Kritérium 6. Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
Kritérium 7. Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní
Kritérium 8. Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny
Kritérium 9. Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí
Kritérium 10. Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči